Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул Пауъртрейнс привлече шеф от Мерцедес HPP за технически директор

Ред Бул Пауъртрейнс привлече шеф от Мерцедес HPP за технически директор

2282
0
Ред Бул Пауъртрейнс
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бен Ходжкинсън е новият технически директор на Ред Бул Пауъртрейнс, съобщи компанията от Милтън Кийнс. В официалното съобщение се казва, че „основният му фокус ще е развитието на първата задвижваща система на Ред Бул, планирана в съответствие с новите правила, понастоящем планирани за 2025 г.“ До момента не е оповестено официално какви ще са двигателите, които ще се използват след четири години.

Ходжкинсън е разработвал в началото на кариерата си по двигатели за световния рали шампионат и турбо мотори за Льо Ман. След това отива в Илмор Енджиниъринг и Мерцедес AMG High Performance Powertrains. Изкарал е в Бриксуърт близо 20 години.

Не се посочва кога Ходжкинсън ще поеме поста в Ред Бул Пауъртрейнс

Според непотвърдена информация той ще може да заеме длъжността чак в края на 2022 г., като вече е в т.нар. gardening leave. За специалистите от различни нива периодът, през който продължават да са на длъжност към една компания, но реално не работят в нея, е различен.

„Радваме се да приветстваме Бен като технически директор. Той идва като доказан победител и иноватор, който ще води екип от много способни инженери“, коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер.

„Когато Ред Бул обяви създаването на Ред Бул Пауъртрейнс, това всъщност бе обявяване на нова фаза от амбициите на компанията във Формула 1: всички аспекти на конструиране на автомобила да са при нас. Да вземем съдбата си в собствените си ръце. Най-яркото изражение на тази амбиция е развитието на наша задвижваща система за следващото поколение двигатели за Гран при. Назначението на Бен свидетелства за дългосрочните ни намерения. Ще подкрепим него и екипа му с всички налични средства, за да успеем.“

Ходжкинсън допълни, че се вълнува да стане част от новия проект.

„Не беше лесно да взема решение да напусна HPP след почти 20 години там. Но възможността да поема такъв проект е голяма чест. Ред Бул е сериозен играч във Формула 1 и бе най-големият ни съперник в хибридната ера. Нямам търпение да видя какво можем да постигнем заедно.“