Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул – пилотите

Ред Бул – пилотите

59
0

Шестима пилоти са били титуляри в Ред Бул от създаването на екипа досега, но в отбора не са забравили и резервите си. По повод стотното си състезание „биковете“ избраха десетима от състезателите си, посещавали досега пилотските брифинги по световните писти.

Хайме Алгерсуари: каталунският младеж бе трети пилот през миналия сезон 2009 г. преди да седне в кокпита Торо Росо преди едва 12 месеца. Той замести и контузения Марк Уебър в Състезанието на шампионите през 2008 г., което се проведе в Лондон.

Михаел Амермюлер: немският състезател бе тест пилот за три старта през 2006 г., когато Роберт Доорнбос стана титуляр. След това се състезава в GP2 и A1GP.

Себастиен Буеми: швейцарският пилот на Торо Росо бе резерва през 2008 г., докато същевременно се състезаваше в GP2 и GP2 Азия за екипа на Арден. Той е част от програмата на Ред Бул за млади таланти. Спечели точки в дебюта си в Мелбърт през 2009 г.

Дейвид Култард: шотландецът бе първият пилот, с чийто подпис се сдоби Дитрих Матешиц. Той бе първият състезател, стъпил на подиума облечен в овърол на Ред Бул. Все още е консултант на тима, като същевременно е телевизионен коментатор за английската телевизия ВВС.

Роберт Доорнбос: холандецът се състезава за Минарди през 2005 г. преди да се присъедини към Ред Бул като тест пилот за 2006 г., като освен това се състезава в последните три старта от сезона.

Кристиан Клийн: австриецът бе „наследство“ от Ягуар и кара за Ред Бул в 30 надпревари, спечелвайки 10 точки за сезоните 2005-2006 г.

Витантонио Лиуци: италианецът, който сега е състезател на Форс Индия, кара в три старта за Ред Бул в дебютния си сезон, като и той взе точки още в първото си състезание в Сан Марино. Напусна, за да се присъедини към Торо Росо в техния… дебютен сезон!

Даниел Рикиардо: доскорошният резервен пилот се състезава тази година и в сериите Формула Рено. За първи път седна в болид на Ред Бул през декември 2009 г. и записа най-бързо време за трите дни тестове на млади пилоти.

Себастиан Фетел: пилотът, който спечели първата победа на Ред Бул, след като бе постигнал същото за Торо Росо през 2008 г. Най-младия състезател, печелил квалификация и състезание във Формула 1. Както и най-младият… глобяван пилот!

Марк Уебър: австралиецът се присъедини към тима за сезон 2007 г., след като напусна Уилямс. От тогава досега записа 6 победи (4 през 2010 г.), още 9 подиума, като междувременно регистрира първото класиране на пилот на Ред Бул на първа редица на стартовата решетка. Победи и в стотната надпревара на тима в Унгария.