Начало Формула 1 Ред Бул по улиците на Ханой – година преди F1 старта във...

Ред Бул по улиците на Ханой – година преди F1 старта във Виетнам

692
0

Година преди да се състои кръг от Формула 1 във Виетнам Ред Бул направи демонстрация в страната. Това е второ такова събитие за тима от Милтън Кийнс. Главните герои в него бяха Дейвид Култард и развойният пилот Джейк Денис, които проведоха демонстрацията по улиците на Ханой, където догодина ще е истинската надпревара.

Най-новата писта в календара на Формула 1 ще е с 22 завоя. Част от нея ще минава покрай националния стадион, където двата Ред Бул-а RB7 с 8-цилиндрови двигатели радваха събралата се публика. Повече от 50 000 фенове се струпаха в района на специалното 700-метрово трасе.

Дейвид Култард, Джейк Денис
Дейвид Култард и Джейк Денис; снимка: Кевин Лий/Ред Бул Контент Пуул

„Страхотно е, че имах възможност отново да карам RB7 и да усетя енергията на тези хора”, коментира Култард, който има 13 победи в Гран при кариерата си.

„Беше доста прашно, но в този район създават писта. Беше и горещо, но се радвам, че имах шанса да участвам в събитието. Енергията на тези коли е невероятна. Ред Бул е топ тим, когато става дума за това да доближи мощта на F1 до хората по цял свят. Наистина бе много подходящо да отбележим по този начин една година обратно броене до първия старт в Ханой.”

Събитието бе незабравимо за Джейк Денис.

„Беше страхотно да споделя това шоу с Култард – истинска привилегия. Феновете бяха невероятни. Определено няма да го забравя”, каза той.