Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул подготвя поредни новости за RB18, надява се да се справи...

Ред Бул подготвя поредни новости за RB18, надява се да се справи навреме за Франция

2609
0
Ред Бул, гараж, пит, бокс
снимка: Спас Генев

Ред Бул подготвя поредни новости за RB18 и се надява да се справи навреме за Гран при на Франция. 12-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 е в края на другата седмица и е предпоследния старт преди лятната ваканция. Тимът от Милтън Кийнс води в класирането при конструкторите с аванс от 56 точки. Предимството на Макс Верстапен спрямо Шарл Льоклер (Ферари) пък е 38 точки.

„Дори в лош за стандартите ни уикенд загубихме само пет точки. От Ферари обаче вървяха по-силно, отколкото очаквахме“, призна впоследствие Верстапен.

В Ред Бул останаха озадачени от липсата на скорост и проблемите с прекаленото износване на гуми в неделя на пистата Ред Бул Ринг. Кристиан Хорнер отбеляза, че новите болиди са изключително чувствителни и съвсем малко отклонение от работния прозорец струва скъпо. В Милтън Кийн обаче трябваше да установят каква бе причината за толкова различното поведение на RB18 при почти непипнати настройки – промяна в температурата на пистата, промяна в условията на трасето (през нощта преди състезанието в Австрия се изля порой) или настройките не паснаха на болид с пълен резервоар.

Сега Ред Бул подготвя поредните новости за RB18. От тима се надяват да са готови още за Франция

Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт обаче в Милтън Кийнс не са убедени, че ще успеят да подготвят всичко за Пол Рикар. А за там Хорнер твърди, че и Мерцедес може да се намеси в битката за челни позиции. Освен това издръжливостта на F1 W13 е такава, че тимът от Бракли се възползва от всяка възможност при отпадане на коли на Ред Бул и Ферари.

Лятото е моментът, когато по принцип вниманието на немалка част от отборите се прехвърля към следващата състезателна година

От Ред Бул се справиха перфектно с разделянето на ресурсите между миналия сезон и проекта за новия болид. Натоварването от едновременната работа по два проекта обаче е огромно, особено в последователни години. Въпреки всичко новостите, по които Ред Бул се труди в момента, не са последни в развойната програма на екипа. Очаква се поне още едно голямо обновление – вероятно след трите последователни старта след лятната ваканция.

След почивката Формула 1 ще се завърне с Гран при на Белгия на 28 август. Стартът в Нидерландия е на 4 септември, а този в Италия – на 11 септември. След това оставащите надпревари от световния шампионат са извън Европа. Предполага се, че може би последните новости ще бъдат въведени в Сингапур. После ще е трудно да се правят промени, защото първенството ще пътува за Япония, САЩ, Мексико, Бразилия и Абу Даби.