Начало Избрани Хорнер: Ферари със сигурност е по-близо до Ред Бул по отношение на топ скоростта

Хорнер: Ферари със сигурност е по-близо до Ред Бул по отношение на топ скоростта

2772
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер смята, че от Ферари са се доближи до Ред Бул по отношение на максималната скорост. Той вярва, че неговият екип вече няма толкова голямо предимство на дългите прави отсечки.

Макс Верстапен спечели спринтовата надпревара на домашната писта на неговия тим Ред Бул Ринг. Нидерландецът завърши пред своите съперници от Ферари.

Въпреки всичко, Скудерията отвърна на удара в основното състезание в Австрия. Шарл Льоклер изпревари Верстапен три пъти и доминираше през цялата състезателна дистанция. Съотборникът му Карлос Сайнц бе на път да помогне за двоен успех на Ферари, преди да получи повреда в двигателя, която го принуди да се оттегли.

В края на Гран при на Австрия, Верстапен се доближи до Льоклер, който имаше проблеми с педала на газта. Накрая 24-годишният състезател от Монако грабна трета победа за сезон 2022 и общо пета в кариерата му. Световният шампион остана втори, следван от Люис Хамилтън (Мерцедес). Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес отпадна след като имаше контакт с Джордж Ръсел в първата обиколка.

Победата на Ред Бул Ринг помогна на Льоклер да изпревари мексиканеца в класирането при пилотите, докато Ферари намали с 6 пункта изоставането си в шампионата на конструкторите.

Малко след началото на сезона, болидът на Ред Бул RB18 изглеждаше много по-силен на правите от Ферари Ф1-75. От друга страна Хорнер смята, че представянето на Скудерията в Австрия показва напредъка, който са постигнали в тази област. Британецът е любопитен да види дали ще успеят да пренесат това и в следващите състезания от календара.

„Ферари със сигурност е по-близо до Ред Бул по отношение на топ скоростта“, каза Хорнер пред медиите. „Изглежда че пистата Ред Бул пасваше много добре на техния автомобил. Ще бъде интересно да видим как ще се представят на следващите няколко трасета.“

Освен неочакваното отпадане на Сайнц от състезанието, Ферари се сблъска с напрегнати последни няколко обиколки, тъй като Льоклер имаше проблем с педала на газта на своя F1-75.

Хорнер обаче не е никак спокоен въпреки проблемите с надеждността на италианския отбор.

„Не сме прекалено фокусирани върху това“, обясни шефът на Ред Бул.

„Това е проблем, който не можем да контролираме или да повлияем по някакъв начин. Мисля, че трябва да се съсредоточим върху себе си и да извлечем най-доброто от собствения си пакет. Ферари имаха много силен автомобил [в Австрия]. Те можеха да завършат на първо и второ място.“

„До около 12-ата обиколка уикендът премина доста добре [за нас], що се отнася до полпозишъна и победата в спринта. Но за съжаление с напредване на състезанието пострадахме от силна деградация на гумите“, обобщи Кристиан Хорнер