Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул – подиумите

Ред Бул – подиумите

24
0

В Ред Бул още си спомнят времето, когато спечелването на един подиум за цял сезон се смяташе за успех. Времето минава и нещата се променят, нали? Всеки трофей обаче е важен, а новите – тези, които тепърва ще бъдат спечелени – още повече. Блясъкът на купите напомня за прекрасните моменти, в които пилотите на тима стоят на почетната стълбичка и „биковете“ си спомниха за 10 от тези случаи по случай стотната си надпревара – тазгодишната Гран при на Унгария.

Дейвид Култард, Гран при на Монако, 2006 г. Първият подиум в историята на Ред Бул, а на почетната стълбичка шотландецът се появи с пелерината на Супермен! Абсолютно незабравимо – не би могло да е по-типично за „биковете“ от това.

Марк Уебър, Гран при на Европа, 2007 г. Първият подиум на австралиеца като пилот на Ред Бул (втори в кариерата му). Бе извоюван трудно в пороен дъжд, довел до спиране на състезанието. Абсолютно заслужен.

Дейвид Култард, Гран при на Канада, 2008 г. Последният финал на Дейвид в топ 3. Дойде след доста бурно състезание, по време на което пилотите се опасяваха трасето да не почне да се троши като предния ден, а на финала поляк спечели първата си победа в Гран при.

Марк Уебър, Гран при на Испания, 2009 г. Австралиецът стартира в тази надпревара от пета позиция на грида, успя да задмине Рено-то на Фернандо Алонсо след излизане на кола за сигурност и финишира трети, изпреварен единствено от извънземните в онзи момент Браун-и на Дженсън Бътън и Рубенс Барикело.

Себастиан Фетел, Гран при на Бахрейн, 2009 г. В предхождащото този старт състезание – в Китай – Ред Бул спечелиха двойна победа, но на Сахир това не бе възможно. Себ обаче бе трети в квалификацията (след двете Тойоти) и се качи на подиума за втора поредна надпревара.

Марк Уебър, Гран при на Абу Даби, 2009 г. Себ спечели състезанието, но битката на Марк с Бътън накрая бе един от най-запомнящите се моменти, а отборът спечели първите две места. След това (естествено) се състоя поредното парти на Ред Бул.

Марк Уебър, Гран при на Великобритания, 2009 г. Себ взе трофея на победителя, но начинът, по който Марк спечели второто място бе перфектното допълнение към перфектния ден не само на пилотите, но и на всички, дошли от фабриката. После пак имаше празненство.

Марк Уебър, Гран при на Унгария, 2009 г. Силно състезание за австралийския пилот, който бе доста изненадан от резултата, извел го втори в класирането при пилотите.

Марк Уебър, Гран при на Турция, 2010 г. По принцип в Ред Бул се стараят да не си спомнят много-много точно това състезание, но Марк все пак спаси нещичко и финишира трети, зад двата Макларън-а. Но пък имаше право да изглежда крайно разочарован от този резултат.

Себастиан Фетел, Гран при на Германия, 2010 г. Подиум в домашната му Гран при бе истинска награда за усилията на Себ по време на уикенда, в който обаче Ферари се върнаха най-отпред и демонстрираха сила. Кой от двамата им пилоти обаче бе по-бърз? В Ред Бул твърдят, че не могат да си спомнят.