Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул разкри цветовете на колата за 2016 г.

Ред Бул разкри цветовете на колата за 2016 г.

58
0

Екипът на Ред Бул показа каква ще бъде цветовата схема на болида за 2016 г. на специална церемония в Лондон. На представянето беше използвано миналогодишното шаси на Биковете RB11, а това за новия сезон RB12 ще видим в началото на другата седмица в първия ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона на 22 февруари.

Очаквано логото на Рено е заменено с това на Tag Heuer, като френските двигатели този сезон ще бъдат брандирани с това на световно известния производител на часовници. Няма го и надписът на Инфинити, след като компанията прекрати договора си за спонсорство към Ред Бул.

Самият голям надпис Ред Бул по болида е изцяло в червено и изглежда по-голям спрямо този до миналата година. Традиционното базово синьо пък е заменено с по-тъмен матов цвят.

На церемонията приставаха двамата титулярни пилоти на тима Даниел Рикиардо и Дани Квят, както и спортният директор Кристиан Хорнер. В началото на представянето се появи и бившият пилот на екипа от Милтън Кийнс Дейвид Култард.

„Решихме да опитаме да направим нещо малко по-иновативно и агресивно от бял лист хартия, заяви Хорнер. – Нещо, което ще се забелязва по-лесно от публиката и от другите пилоти в техните огледала. Изглежда добре и обикновено когато е така, то наистина е такова.“

Дани Квят от своя страна коментира, че не е правил много неща през зимата, освен да тренира, но е било добре да презареди батериите си.

Рикиардо пък каза, че е готов за началото на сезона, както и мускулите му.