Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул показа RB16B

Ред Бул показа RB16B

4055
0

Отборът на Ред Бул показа автомобила си за 2021 г. – RB16B.

Този сезон за тима ще карат Макс Верстапен и Серхио Перес. От екипа се надяват да продължат доброто си темпо от края на сезон 2020 и да се борят за титла с нидерландския пилот и новото попълнение.

RB16B е еволюция на миналогодишния модел RB16. На задното крило на автомобила е изписано Хонда вместо Астън Мартин. Британската компания вече има свой отбор във Формула 1.

Тимът от Милтън Кийнс ще продължи да се състезава със задвижваща система на Хонда, но в края на сезона японският производител ще се оттегли от F1. Двете компании постигнаха споразумение и Ред Бул ще запази моторите и след 2021 г. Това ще стане благодарение на новата компания Ред Бул Пауъртрейнс, която ще е в базата на екипа. Звеното ще се изгражда през цялата 2021 г.

Ред Бул планира филмов ден с новата кола утре. Серхио Перес пък получи шанс да свикне с процедурите в отбора по-рано днес зад волана на RB15 от 2019 г. Краткият му тест е бил на пистата Силвърстоун.

Перес бе привлечен, след като остана без титулярно място във Формула 1. Той се зарече да стори всичко по силите си, за да оправдае доверието на Ред Бул.

Верстапен пък две поредни години финишира трети в световния шампионат, изпреварен единствено от състезателите на Мерцедес. От качествата на RB16B обаче ще зависи дали ще остане в Ред Бул. Нидерланският пилот има клауза в договора си, която му позволява да си тръгне в края на 2021-ва, ако представянето не е било достатъчно добро.