Начало Формула 1 Ред Бул показа RB18

Ред Бул показа RB18

6762
0

Отборът на Ред Бул показа болида си за сезон 2022 във Формула 1 – RB18

С тази кола в първенството ще се борят световният шампион за 2021 г. Макс Верстапен и Серхио Перес. Представянето бе направено онлайн във всички канали в социални мрежи на Ред Бул и в YouTube.

„2021-ва бе невероятен сезон. Абу Даби едновременно изглежда като че ли бе вчера и същевременно много отдавна“, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер. „Сега целта е да надграждаме, да запазим този №1 на колата. Отборът винаги може да се учи от предишния си опит. Правилата обаче са напълно нови. Това е най-голямата промяна в регламента за последните може би 30-40 години. Вярваме, че сме създали добър автомобил. Екипът положи огромни усилия. Миналогодишните препятствия ни обединиха повече от всякога и с нетърпение очакваме новия сезон.“

Хелмут Марко предупреди преди няколко дни, че днешното събитие е за фенове и спонсори и колата няма да е в окончателния си вид. Отборът планира да има новости още за първия старт от сезона в Бахрейн.

„Чувствам се презареден и готов отново да се състезавам“, коментира Верстапен

„Важно е да се подготвиш възможно най-добре физически, особено като се има предвид тази голяма промяна в правилата.“

Съотборник за втори сезон на Макс ще е Серхио Перес. Мексиканският пилот допълни, че очаква сезонът да е вълнуващ.

На представянето бе обявено, че Oracle става главен спонсор на Ред Бул. Пълното име на отбора ще е Oracle Ред Бул Рейсинг. Договорът е за 5 години и според непотвърдена информация е за 100 млн. долара годишно.