Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул показа специалната разцветка за уикенда в САЩ

Ред Бул показа специалната разцветка за уикенда в САЩ

1373
0
Ред Бул RB19
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул показа специалната разцветка за уикенда в САЩ. Австрийците стана вторият отбор след Хаас, който залага на еднократна ливрея за Остин. Разцветката на RB19 бе избрана чрез онлайн гласуване и отново е дело на аржентински графичен дизайнер.

Още преди началото на сезона Ред Бул разкри, че ще използва специални разцветки на своя болид по време на стартовете в САЩ. Отборът от Милтън Кийнс реши феновете да изберат какво да бъде оцветяването на автомобила в Маями, Остин и Лас Вегас. Разбира се, оригиналните цветове на колата остават непроменени

В Маями Ред Бул RB19 използваше ливрея с розови и тюркоазени акценти. Този уикенд Макс Верстапен и Серхио Перес ще карат болид, на който е изобразена звездата от знамето на Тексас. Тя, заедно с трицветната шарка са изобразени в долната половина на автомобила, като се простират от носа чак до задното крило.

Специалната разцветка е проектирана от 39-годишния графичен дизайнер Франко Кавалон. Аржентинецът бива избран от Ред Бул сред 2000 други кандидатури в онлайн гласуването. По-рано тази година друг аржентински дизайнер измисли оцветяването на RB19 и в Маями.

„Бях толкова щастлив в момента, в който ми казаха, че съм спечелил“, сподели Кавалон.

„Спомням си, че за първи път разбрах за „Make Your Mark“ когато гледах втората тренировка в Гран при на Маями. Тогава за първи път бях  и на състезание от F1. След това разбрах, че ливреята на Ред Бул е проектирана от фен от Аржентина.“

„Когато се прибрах в хотела, проучих състезанието, регистрирах се в The Paddock и още тогава започнах да проектирам ливреята за Остин. Мислех за Остин и за пистата Circuit of the Americas и се вдъхнових от райетата и звездите, както и от замитащите се червени, бели и сини линии по завоите на пистата. Това за мен е като сбъднат сън. Да видя дизайна си върху автомобила ще бъде най-хубавият ден в живота ми. Честно казано нямам търпение да го видя и на пистата“, добави аржентинецът.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също коментира еднократното оцветяване на RB19 за Остин

„Наистина е вълнуващо да видим как този уникален конкурс, воден от феновете, се реализира и съвпада с развитието на F1 и нашите поддръжници в САЩ. Радваме се да поканим нашите глобални фенове в отбора и гаража ни, където те да оставят своя отпечатък и да проектират ливреята, с която се състезаваме“, каза Хорнер.

„Мисля, че Франко е свършил отлична работа. Автомобилът изглежда невероятно, демонстрирайки цветовете и културата на Тексас. Не всеки ден пускаме уникална ливрея. Затова е още по-специално, че тя е проектирана от нашите фенове. Гладът ни за победи продължава до края на сезона. Надяваме се тази ливрея да бъде също толкова печеливша, колкото тази на Мартина в Маями, в която Макс и Чеко завършиха на първите две стъпала на подиума“, добави шефът на Ред Бул.

Ред Бул няма да е единственият отбор, който ще използва специална разцветка в Остин. По-рано тази седмица Хаас също показа оцветяването на VF-23 за домашната Гран при на САЩ.