Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул показаха RB9 в базата си в Милтън Кийнс

Ред Бул показаха RB9 в базата си в Милтън Кийнс

33
0
Ред Бул RB9

Трикратните световни шампиони във Формула 1 Ред Бул показаха автомобила, с който ще защитават титлите си и ще преследват четвърти корони при пилотите и конструкторите – RB9. Церемонията се състоя в базата на отбора в Милтън Кийнс.

Носът на автомобила е със стъпало като Е21 на Лотус.

Този автомобил дава началото на нова ера за нас – заяви шефът на тима Кристиан Хорнер.

Конструкторът на болида Ейдриан Нюи бе обичайно предпазлив в изказванията си. Той сподели, че колата е еволюция на RB8 – в по-голяма степен изпипване на концепцията, отколкото прилагане на радикални нови идеи – и допълни, че в настоящия момент все още има много неизвестни относно автомобила и работата, свършена от съперниците.

Най-голямата промяна не са правилата, а новите гуми на Пирели. Иначе принципно всичко е като миналата година – допълни Нюи.

Що се отнася до панела, с който може да се изравни горната част на носа, англичанинът посочи теглото като причина за избягването му. Същия довод изтъкна техническият шеф на Лотус Джеймс Алисън при представянето на Е21.

Според Нюи от видените до момента нови автомобили (Лотус Е21, Макларън МР4-28, Ферари F138) би могло да се смята, че отборите са предпочели еволюционен подход за тазгодишните си автомобили.

Трикратният шампион Себастиан Фетел бе в чудесно настроение на премиерата на новия си болид. Той все още не е избрал име на колата, какъвто обичай има в началото на сезона. На въпроса дали ще наложи световна доминация пилотът прояви чувството си за хумор:

– Германец съм, но не съм казвал такова нещо. И нямам мустаци.

Марк Уебър от своя страна сподели, че дори не е виждал снимки на колите на съперниците, тъй като е бил изцяло съсредоточен върху RB9. Той настоя, че все още има шанс да стане шампион. Хорнер от своя страна заяви, че коментарите на Хелмут Марко по адрес на австралиеца отразяват единствено мнението на съветника на отбора.

Няма значение кой състезател печели, стига да е с нашата кола – заяви шефът на Ред Бул.