Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул празнуват първа редица на Албърт парк

Ред Бул празнуват първа редица на Албърт парк

54
0

Изключително щастливи бяха в тима на Ред Бул след като спечелиха квалификацията за Гран при на Австралия и пилотите им ще са на първа редица в утрешната надпревара.

– Ясно е, че това домашното състезание на Марк [Уебър], но пък той взе пола в Германия [миналия сезон], така че това си е малко отмъщение! – смееше се Себастиан Фетел, след като взе втора поредна първа позиция. – Дистанцията утре обаче е дълга. Все пак смятам, че сме направил добра крачка напред, ако се съди по днешната квалификация. Накрая само се питахме дали ще завали или не, поради което и изчакахме малко на старта. Първата ми обиколка в последния сегмент бе най-бързата, въпреки че обърках леко последния завой.

Местният герой Уебър, чието семейство е на Албърт парк, за да го подкрепя, също като Фернандо Алонсо (Ферари) би предпочел да е на полпозишън, но отчита, че и второто място е прекрасен резултат.

– За тима е страхотно, а и Себ свърши чудесна работа. Беше прекрасна битка. Не бях твърде концентриран върху времето днес, защото всички сме в един кюп – каквото стане, стане! Утре ще е наистина забавно, но бих предпочел състезание на сухо, тъй като в противен случай асфалтът става прекалено хлъзгам – коментира австралиецът.