Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул приемат решението на съда, но са разочаровани

Ред Бул приемат решението на съда, но са разочаровани

38
0
Даниел Рикиардо

Ред Бул приемат решението на Международния апелативен съд, което потвърди дисквалификацията на Даниел Рикиардо от Гран при на Австралия. Отборът обаче е разочарован от изхода на обжалването, заявиха от тима.

Ред Бул Рейсинг приемат оповестената днес присъда на Международния апелативен съд. Ние, разбира се, сме разочаровани от крайния резултат. Нямаше да обжалваме, ако не смятахме, че разполагаме със силни доводи. Винаги сме вярвали, че сме се придържали към техническите правила по време на Гран при на Австралия. Съжаляваме, че Даниел няма да получи 18 точки от състезанието, които смятаме, че заслужава. Ще продължим да работим много упорито, за да трупаме колкото се може по-голям актив за отбора, Даниел и Себастиан [Фетел] през сезона. Сега ще продължим напред и ще се концентрираме върху предстоящата този уикенд Гран при на Китай – се казва в официалното изявление на отбора.

Шефът на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер бе убеден, че доводите в подкрепа позицията на Ред Бул са още по-силни след провеждането на три старта от календара и продължилите проблем с датчици за измерване на горивния дебит. Световните шампиони бяха категорични, че сензорите са непостоянни и на тях не може да се разчита. Самият Хорнер няколко пъти обясни, че тази технология все още е на ранен етап от развитието си във Формула 1, както и че грижи с нея имат и други отбори.

От ФИА обаче не оспориха проблемите с датчика, а това, че Ред Бул не приложиха корекция към метода си на измерване според техните изисквания. В Малайзия например тимът от Милтън Кийнс отново не разчиташе на сензора в болидите, но поиска и получи разрешение от представителите на федерацията да използва своите измервания.

Част от останалите отбори в Гран при пък смятаха, че спортът може да потъне в хаос, ако Ред Бул спечели обжалването. Заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли например заяви, че ако техническите директиви бъдат определени за документи без регулаторна функция, то тогава е вероятно да настъпи огромно объркване. Мерцедес дори поискаха допълнително наказание за Ред Бул, тъй като според тях съперниците им умишлено са нарушили правилата, както и че съществува възможност отново да го сторят. Апелативният съд обаче само потвърди решението на стюардите от Австралия без да налага още санкции.