Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул – приятелите

Ред Бул – приятелите

45
0

От самото начало на пребиваването си в падока на Формула 1 Ред Бул са известни като най-гостоприемния отбор в Гран при. Енергийната им станция е прочута надлъж и на шир, а често е приютявала и световни звезди отразлични сфери, привлечени от блясъка на „биковете“ в най-високотехнологичния автомобилен спорт. В екипа се гордеят с прочутите имена, които са ги посещавали през годините и си спомниха за някои от тях по случай стотната си надпревара – тазгодишната Гран при на Унгария.

Джордж Лукас: легенда в историята на киното и редовен посетител на Енергийната станция в пристанището на Монако, откакто промотира заедно с Ред Бул „Отмъщението на ситите“ (трети епизод от сагата „Междузвездни войни“) в дебютния сезон на тима. Легенда и джентълмен.

Куентин Тарантино: още един магьосник от големия екран, макар и от различна кинематографична школа спрямо господин Лукас. Той бе гост на Ред Бул в Германия през 2007 г. (Гран при на Европа), докато подготвяше снимките на „Гадни копилета“. В онзи следобед Марк Уебър спечели първия си подиум с „биковете“. Не че има връзка между двете събития.

Фреди Флинтоф: легенда, но в крикета. Посещавал е боксовете на Ред Бул няколко пъти, най-вече към края на миналия сезон и особено при спечелването на двойната победа в последния старт в Абу Даби. Коментарът му след състезанието: „За първи път виках за австралиец…“

Кевин Спейси: кинолегендите не свършват. Той бе на Енергийната станция в Монако през 2006 г., когато се представяше „Супермен се завръща“, в който роденият в Ню Джърси актьор играе вечния враг на свръхчовека – Лекс Лутър (ако случайно някой е забравил). Тогава се проведе и невероятно холивудско парти на станцията в пристанището на Княжеството.

Кайли Миноуг: подготовката на Марк Уебър за домашната му Гран при на Австралия на пистата Албърт парк през 2007 г. бе прекъсната от най-известната певица/актриса в сапунен сериал в родината му – миниатюрната, но перфектно оформена госпожица Миноуг. По-малката й сестра се заиграваше преди години с Жак Вилньов и посещаваше падока малко по-често. Даже май бяха сгодени по едно време…

Джон Траволта: така и така стана дума за Мелбърн. Та тази година едно от най-големите събирания на медии и хора от сигурността на трасето бе предизвикано от появата на друга мегахоливудска звезда. Господин Траволта търпеливо се снима с всички желаещи по време на посещението си.

Карл Кокс: може би най-добрият диджей в света. Той не само гостува на „биковете“, но и участва в някои от известните им партита. Твърдят, че сетът му, изпълнен в Австралия в началото на сезон 2008 г., е зашеметяващ.

Джерард Бътлър: сивоокият шотландец накара дамските сърца да прескачат, появявайки се на стартовата решетка за тазгодишната Гран при на Монако. Той отдели време от снимките на „Кориолан“ в Белград, за да се позабавлява в Княжеството заедно с Ред Бул и не остана разочарован.

Майкъл Есиен: ганайският полузащитник на Челси се появи съвсем скоро при Ред Бул – на Силвърстоун във Великобритания. От известно време футболистите в падока като че ли намаляха, така че присъствието му бе добре дошло.

Касабиан: рок групата от Лестър не бе на гости точно на Ред Бул, но някак си се озоваха в центъра на купона, след като домакините им от Ред Бул не спечелиха двойна победа за разлика от „биковете“.