Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул променя процедурата при спиранията в бокса

Ред Бул променя процедурата при спиранията в бокса

23
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер обяви, че след проблемите в питстопа на Даниел Рикардо в състезанието за Гран При на Монако, ще се направят някои промени в процедурата при спиранията в бокса с цел случилото се да не се повтори повече.

Рикардо беше забавен с около 10 секунди в пита, тъй като механиците не можаха да извадят навреме гумите суперсофт, и той излезе зад лидера Люис Хамилтън. До края австралиецът не успя да го изпревари, въпреки че имаше няколко възможности.

„Да, беше изключително разочароващо, но след това не е имало сочене с пръсти и хвърляне на обвинения, каза Хорнер. – Както казах след състезанието, печелим и губим заедно като екип. Въпросът е да разберем къде сме сбъркали и заедно да оправим проблема. След това трябва да вземем мерки, за да не се повтори.

Формула 1 е състезание, конкуренцията е огромна и непрестанно трябва да си на ръба. Това стана и в Монако. Сега просто ще наложим по-стриктни процедури и ще сме готови за всеки сценарий. Няма как да върнем часовника назад, но можем да направим така, че грешките да не се повтарят.“