Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул променя разцветката на болида за сезон 2023?

Ред Бул променя разцветката на болида за сезон 2023?

3382
0
Ред Бул, Ред Бул Рейсинг, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул може да промени разцветката на болида за сезон 2023. Отборът от Милтън Кийнс намекна, че има вероятност да използва различно оцветяване върху автомобила RB19.

Преди няколко дни тимът публикува пост в Туитър. В него се виждаше визуализация на автомобил, който бе изцяло в бяло и украсен с логото на Ред Бул на капака на двигателя и надпис „2023 – празно платно“.

Закачката може да се отнася до нова дизайнерска схема, която може да бъде разкрита следващата седмица в Ню Йорк. Това може и да означава и еднократна ливрея, която може да бъде използвана от Ред Бул по време на предсезонните тестове в Бахрейн.

Австрийският отбор ще представи новия си автомобил на 3 февруари в Ню Йорк. Най-вероятно Ред Бул ще покажа само разцветката на RB19, докато истинският дизайн на колата ще бъде видян за първи път в по време на изпитанията на пистата Сахир.

В предишни години Ред Бул няколко пъти използва специална ливрея върху своите болиди. Екипът от Милтън Кийнс бе с интересна бяла окраска по време на Гран при на Турция 2021. Това беше в знак на почит към историческия болид Хонда F-1 RA 272, триумфирал в Гран при на Мексико 1965. Именно тази кола донесе първата победа на Хонда F1 благодарение на Ричи Гинтер.

Междувременно резервният пилот на Ред Бул Лиам Лоусън ще  покара болида RB7 в Батърст. Новозеландецът ще направи няколко демонстрационни обиколки на емблематичната австралийска писта с автомобила на Ред Бул от 2011 г. Събитието ще се случи малко преди началото на „12 часа на Батърст.“ Състезанието за издръжливост е откриващ кръг от сезон 2023 в Intercontinental GT Challenge и ще се проведе следващия уикенд.

„Много съм развълнуван. Никога досега не съм бил в Батърст. Това ще бъде първото ми посещение там“, сподели Лоусън.

„Това е писта, на която съм карал много в симулаторите и iRacing. Тъй като съм от Нова Зеландия, Supercars е огромна серия за мен. Израснал съм докато гледам подобни състезания, особено Батърст 1000. Това винаги е било едно от най-големите събития, които познавам още от малък.“

„Развълнуван съм, че най-накрая ще се справя с планинското трасе, както и с RB7. Имах привилегията да тествам този автомобил веднъж. Честно казано това беше едно от най-страхотните преживявания в живота ми.“

„Наистина съм развълнуван, че отново ще имам тази възможност и то на такова уникално място. Нямам търпение да видя реакцията на феновете към автомобила. Смятам, че ще бъде доста готино“, добави резервният пилот на Ред Бул.

Лоусън ще прекара 2023 г. в японския шампионат за едноместни болиди Супер Формула. Новозеландецът ще кара за Team Mugen заедно с настоящия шампион Томоки Моджири.