Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул променят пода за Канада

Ред Бул променят пода за Канада

102
0
Себастиан Фетел

Тимът на Ред Бул работи извънредно през уикенда, за да направи нови подове за автомобилите на Себастиан Фетел и Марк Уебър за Гран при на Канада следващия уикенд.

Късно вечерта в петък рейсдиректорът и шеф на техническата комисия на ФИА Чарли Уайтинг е изпратил писмо, с което уведомява екипа, че отворите в пода пред задните гуми са в противоречие с изисквания от регламента по различни пунктове на точка 3.12, която касае оформянето на пода.

Въпреки открития конфликт обаче, победата на Марк Уебър от Монте Карло остава. Уайтинг е цитиран от Ройтерс, че след шума в Монако е било необходимо ФИА да даде разяснения по темата.

По време на уикенда в Княжеството доста от съперниците изразиха съмнение в редовността на отворите на Ред Бул, но официално бе поискано само разясняване на правилата, а не бе подадена контестация.

След като то бе направено, Ред Бул извика част от тима си, за да направи нови подове за Канада. По-рано шефът на екипа Кристиан Хорнер коментира, че няма нищо против автомобилите му отново да са обект на подобен шум, какъвто се появи след състезанието в Бахрейн, а не преди това в Малайзия и Австралия.

Повече подробности за специалните отвори на Ред Бул ще може да откриете в новия брой на ClubS1 (150), който ще е на пазара следващата седмица.