Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул разчитат на състезателното темпо на автомобилите си

Ред Бул разчитат на състезателното темпо на автомобилите си

38
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел ще потегли от втора редица на грида за Гран при на Унгария утре, но съотборникът му Марк Уебър бе изхвърлен от Q3 и е на 11-а позиция.

Двукратният шампион заяви след квалификацията на Хунгароринг, че сесията е била трудна за екипа, както и че Люис Хамилтън (Макларън) е бил прекалено бърз днес, за да го победи.

Не се справихме така, както ни се искаше. Не изградихме добър ритъм в началото. Наложи се да използваме повече гуми от предвиденото, така че в Q3 имах само един комплект софт. Бързата ми обиколка бе ОК, но усещането бе различно от това в края на Q2. Това ме изненада. Можех да задмина Ромейн [Грожан], но не и Люис. Знаем колко трудно е да се изпреварва тук, но се надявам на добър старт. Управлението на гумите ще е жизненоважно – обясни Фетел.

И според шефа на екипа Кристиан Хорнер второ място бе постижима цел, но той подчерта колко добре върви RB8 в надпреварите.

Себастиан имаше само едни останали софт, заради което и решихме да излезе в средата на сесията. Разликата между второ и 11-о място пък бе 3 десети от секундата – добави той.

Уебър бе доволен от поведението на автомобила си сутринта в последната свободна сесия, когато и оглави класирането. Следобед обаче нещата не стояха по същия начин.

Не бях доволен от поведението с последния комплект софт в Q2. Имах проблем и не дадох толкова добро време с новите гуми, колкото с използваните, а това е странно. В момента представянето на всички е много близко и е разочароващо да съм 11-и, но състезателното ни темпо трябва да е на ниво – заяви австралиецът.