Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул разследва Кристиан Хорнер за неуместно поведение

Ред Бул разследва Кристиан Хорнер за неуместно поведение

3932
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Компанията Ред Бул разследва шефа на отбора на концерна във Формула 1 Кристиан Хорнер за неуместно поведение. Информацията е на немския уебсайт f1-insider.com и нидерландския вестник „Де Телграаф“, които са получили официален коментар от най-големия производител на енергийни напитки в света.

„След като разбра за скорошни обвинения компанията започна независимо разследване. То все още тече и се провежда от външен специализиран адвокат“, гласи отговорът на Ред Бул в отговор на молбата за коментар.

„Компанията взима под внимание подобни въпроси изключително сериозно. Разследването ще бъде приключено колкото е възможно по-бързо. В момента не може да се направи допълнителен коментар по въпроса“, се казва още в изявлението.

За неуместно поведение от страна на Кристиан Хорнер се заговорило по време на уикенда, през който доста хора от Формула 1 присъстваха на ски състезание в Кицбюел

Прочутата Ханенкам надпревара бе през уикенда 19-21 януари. Освен Хорнер там присъстваха още Тото Волф със съпругата му Сузи, Джордж Ръсел, Себастиан Фетел, бившите пилоти от Гран при Герхард Бергер и Жан Алези, бившият собственик на търговските права на спорта Бърни Екълстоун и т.н.

Липсват подробности относно обвиненията към Хорнер. Той самият ги отрича. Оливер Минцлаф, който отговаря за спортните проекти на Ред Бул обаче, приемал подобни ситуации изключително сериозно. Затова се провежда и разследване. Обикновено подобен език се използва, когато става дума за обвинения от страна на служителка за неуместно поведение от страна на ръководител.

50-годишният Хорнер оглавява тима на Ред Бул в Гран при от създаването му досега

Тази година отборът отбелязва 20 сезона във Формула 1. Хорнер е представен на Дитрих Матешиц от Хелмут Марко, който му поверява екипа от самото начало. Под негово ръководство тимът има 7 титли при пилотите и 6 при конструкторите. Хорнер е женен от края на 2014 г. за Гери Халиуел, по-известна като Джинджър Спайс от прочутата поп група „Спайс Гърлс“. Двамата имат син, роден през януари 2017 г. И Хорнер, и Гери имат по едно дете от предишни връзки. Шефът на Ред Бул в F1 бе в последния списък на краля на Великобритания Чарлз III с новогодишни почести.