Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул разследват проблемите на Култард

Ред Бул разследват проблемите на Култард

46
0

Докато веднага след излитането на Дейвид Култард по време на първата свободна тренировка всичко изглеждаше като грешка на пилота, то след внимателно разследване стана ясно, че счупване на неподвижната свръзка между щанга от предното окачване и шасито е предизвикало инцидента.
Като цяло от тима на Ред Бул излъчваха увереност, че са решили проблема предизвикан от невнимание на някой от механиците и че всичко е наред. Единственият проблем оставаше, че Култард пропусна цялата втора тренировка. Колегата му Марк Уебър все пак изрази тревога относно инцидента. През миналия уикенд в Австралия той напусна състезанието още в първата обиколка след като и неговото окачване се счупи след лек контакт с друг болид.
„Загрижен съм, защото ударът не бе въобще силен, можем дори да говорим за докосване”, обясни австралиецът. „Същата свръзка, само че на задното окачване обаче се счупи едва ли не от само себе си. Като се замисля за Монако и близостта на загражденията там, сега вече виждам нещата по различен начин.”
Липсата на увереност в здравината на колата може да изиграе много негативна роля в представянето на пилотите на Ред Бул.