Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул RB6 видя бял свят на Херес

Ред Бул RB6 видя бял свят на Херес

40
0

Ред Бул RB6 видя бял свят тази сутрин на пистата Херес, на която днес започнаха втората серия предсезонни тестове във Формула 1. Автомобилът, дело на Ейдриън Нюи и екипа му, е наследник на RB5, доминирал в Гран при в последната част от сезон 2009 г. Колата е създадена с оглед промените в правилата за 2010 г. и веднага излиза на писта за истински проби, след като отборът пропусна изпитанията във Валенсия миналата седмица.

На прага на шестия си сезон в F1 в Ред Бул искрено се надяват да продължат чудесното представяне, с което приключиха миналата състезателна година. Промени в отбора няма – мениджърите, техническият екип и пилотите останаха същите, като това винаги се смята за положително в спорта, тъй като носи стабилност и увереност на вече сработения тим. Вицешампионските титли от 2009 г., постигнати с общо 16 подиума, пък носят допълнителен положителен заряд за Ред Бул в началото на изпитанията им за предстоящите надпревари.

Отборът реши да запази двигателите Рено, въпреки че прехвърлянето към Мерцедес е можело да се осъществи. Техническият шеф Ейдриън Нюи призна на Херес, че заедно с хората си е изследвал възможностите за напасване двигателя на щутгартския концерн към шасито RB6 преди да се вземе окончателното решение. През 2009 г. една от основните грижи на отбора бяха именно агрегатите, но ситуацията бе удържана и биковете дори спечелиха последните три старта за годината.

Тимът вече провежда тестове на новия си модел, като за него е предвидена и сериозна програма за развитие.