Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул RB9 ще бъде показан на 3 февруари

Ред Бул RB9 ще бъде показан на 3 февруари

30
0
Бразилия,Ред Бул

Новият Ред Бул RB9 за сезон 2013 г. във Формула 1 ще бъде показан за първи път на 3 февруари в базата в Милтън Кийнс (Великобритания). На 5 февруари започва първият предсезонен тест в Гран при – на пистата Херес в Испания.

Трикратните световни шампиони в F1, които окупират върху в спорта през последните три сезона, малко изостанаха с работата по автомобила. Причината бе, че трябваше да вложат максимум ресурси в развитието на миналогодишната кола, когато водиха битка за титлите до самия край на шампионата. Техническият шеф на тима Ейдриан Нюи призна, че има известно забавяне и това доведе до слухове, че RB9 няма да участва в първите тренировки за годината.

Съобщението за презентацията бе направено през Туитър акаунта на екипа.

Ред Бул са четвъртият отбор, обявил дата за представянето на новия си автомобил. Досега се знаеше, че Макларън ще покажат колата си на 31 януари, Форс Индия – на 1 февруари, а Заубер – на 2 февруари. Ферари посочиха, че техният болид ще види бял свят преди първия тест, но не уточниха дата.

Предсезонните изпитания пък са съответно от 5 до 8 февруари на Херес и след това два теста на Каталуния до Барселона – от 19 до 22 февруари и от 28 февруари до 3 март.