Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул рискува с Перес и заслужи адмирации

Ред Бул рискува с Перес и заслужи адмирации

ClubS1, брой 243

3590
0

Няма съмнение, че една от най-важните новини след края на сезон 2020 във Формула 1 бе ангажирането на Серхио Перес от Ред Бул.

Мексиканецът спечели първата си победа малко преди това в Бахрейн и завърши на четвърто място в шампионата. Но малцина вярваха, че в Залцбург ще предпочетат него пред по-младия и не така бърз, но несъздаващ проблеми Алекс Албон. Още повече, че част от кариерата на британо-тайландския пилот бе подкрепяна от Ред Бул. Прави чест на д-р Хелмут Марко и компания, че наистина предпочетоха по-силния и опитен пилот. Нищо, че звездата на тима Макс Верстапен и Кристиан Хорнер може би ще изпитват по-голямо напрежение през 2021 г. Факт е обаче, че само с двама силни пилоти Ред Бул ще е в състояние по-успешно да се бори с двете коли на Мерцедес и наистина ще има по-добър шанс да се състезава с шампионите и тактически.

Вярно е, Чеко има твърд характер, няма да е лесно да му се налагат заповеди от бокса, а той да си мълчи. Но в крайна сметка от неговото присъствие, скорост и начин на работа с гумите ще спечели и Макс. Най-после ще има до себе си съотборник, от когото наистина ще има какво да научи.

Ангажирането на Перес обаче е само една от многото интересни новини от края на 2020 г. Не по-малко важни са придобиването на дялове в Мерцедес от Ineos или инвестициите на американски бизнесмени в Макларън, на които специално обръщаме внимание в този брой.
Мерцедес продължи да доминира и Паоло д’Алесио направи хронология на болидите им от последните години заедно с разказа за първото десетилетие от XXI век, предпоследна част от 70-годишната история на Формула 1.

Погледите категорично вече са насочени към 2021 г. и правим преглед на начина на работа на всеки от екипите според новите правила за развитие в хода на сезона. Той пък ФИА и Либърти планират да е най-дългият в историята с 23 Гран при и това е друга важна тема през тази зима.

Появата на Астън Мартин на грида пък ще е събитие с историческо значение и в този брой се връщаме назад в годините, за да открием защо това е наистина е важно предвид успехите на марката в миналото.

С пожелания за много по-добра 2021 г.
Иван Тенчев

Списанието се разпространява само в електронен формат на сайта e-spisanie.com