Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с добро темпо в петъчните тренировки

Ред Бул с добро темпо в петъчните тренировки

63
0

Себастиан Фетел загуби титлата при пилотите в Бразилия, но има шанс да се пребори за втората позиция сред колегите си този уикенд в Абу Даби. Немският състезател на Ред Бул е с две точки аванс пред Рубенс Барикело (Браун Гран при).

– И така, приключихме с последните петъчни тренировки за годината – леко носталгично заяви Фетел. – Бих искал да кажа благодаря на Рено – мнозина не вярваха, че ще успеем да се справим без смяна на двигател, а ето, че и днес нямахме проблеми. Абу Даби е нова писта, тоест имаме нови условия – включително каране на дневна светлина и приключване на сесията по тъмно, което е доста вълнуващо. Има някои наистина интересни места, а е и специално усещане да минаваш под хотел! По отношение на скоростта нещата изглеждат доста добре. Трябва обаче да изчакаме, за да видим колко точно сме конкурентоспособни.

Марк Уебър обаче смени мотор за разлика от съотборника си между двете сесии. В останалата част от работата си австралиецът се съсредоточи върху обичайните си дейности.

– Пистата е доста добра – не е Спа, но не е и Бахрейн! Не е лоша. Атмосферата е различна при управление през деня и привечер, когато пуснат лампите, но пък вече сме свикнали с това от Сингапур – допълни Уебър.