Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с двигатели на Рено още 5 години

Ред Бул с двигатели на Рено още 5 години

89
0
бокс,Ред Бул

Тимът на Ред Бул ще продължи да използва още пет сезона двигателите на Рено, бе съобщено официално от екипа на пистата Монца днес.

Отборът и доставчикът на мотори ще продължат да градят върху успехите, постигнати до момента, като същевременно ще създадат ново сътрудничество – Ред Бул Технолъджи и Рено Спорт F1 ще се трудят заедно върху разработването на нови технически решения за V6 моторите, които ще влязат в употреба от 2014 г.

Ред Бул Рейсинг и Рено споделят визията си за това, че стабилността е основно условие за представяне на възможно най-високо ниво – заяви президентът на Рено Спорт F1 Бернар Рей.

Двете компании работят съвместно от 2007 г. и продължението на контракта им ще доведе до цяло десетилетие сътрудничество. До момента те са постигнали заедно 22 победи, 32 полпозишъна, 1130,5 точки и две титли – при пилотите и конструкторите през 2010 г., отбеляза шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. В момента са начело в генералното класиране за шампионата и мнозина смятат, че няма кой да спре екипа и Себастиан Фетел да повторят миналогодишния си триумф.