Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с по-добро поведение в бавните участъци

Ред Бул с по-добро поведение в бавните участъци

36
0

С подобрено поведение е Ред Бул RB6 в Монте Карло спрямо миналогодишното си представяне, установиха пилотите на отбора в днешните свободни тренировки. Себастиан Фетел бе трети във втората от тях.

– Днес направихме много обиколки, което е добре. Колата върви нормално, но от времената е трудно да се прецени къде точно се намираме. Едно нещо е ясно – през този уикенд ще ни е много, много, много трудно. Първите четири екипа са разделени от няколко десети от секундата, а количеството гориво не е от толкова голямо значение тук, така че разликите са минимални. Напоследък се представяхме страхотно в квалификациите и се надявам това да продължи и тази събота – остана оптимист Фетел.

Победителят от Гран при на Испания Марк Уебър бе десети, но не бе разочарован от постижението, въпреки по-задната позиция.

– Излязох малко рано с меките гуми, за да изпреварим евентуален дъжд. Предстои ни малко работа по баланса, но като цяло поведението [на болида] е на ниво. Направили сме прогрес в бавните участъци спрямо миналата година. Видяхме първите признаци за това още в Сингапур и Абу Даби и наученото от RB5 е вложено RB6 – коментира австралиецът.

Според него състезанието в Княжеството ще е по-оспорвано на една толкова специална писта.