Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мислите, че можете да победите професионален пилот? Ред Бул ви дава шанс...

Мислите, че можете да победите професионален пилот? Ред Бул ви дава шанс срещу Верстапен и Албон

2123
0
Red Bull Beat The Pro, Ред Бул
снимка: Ред Бул

Много фенове на автомобилните спортове обичат електронните игри, създадени на базата на любимите им шампионати. Понякога дори изразяват увереност, че биха могли да се съревновават с професионални пилоти. Ред Бул дава точно такъв шанс на почитателите на Формула 1 с инициативата си Red Bull Beat The Pro. Само че любителите ще мерят сили с Макс Верстапен и Алекс Албон с обиколка на пистата Сузука в Gran Turismo Sport с кола от Супер Формула.

Пандемията от коронавирус през 2020 г. доведе до отмяната на много от предварително планираните в календара на Формула 1 надпревари. Сред тях е и Гран при на Япония на Сузука. Пистата е сред любимите и на пилоти, и на фенове. Затова и тимът на Ред Бул е решил заедно с подразделението на компанията за енергийни напитки в страната да върне част от вълнението на трасето сред запалянковците.

Red Bull Beat The Pro кани играчи от цял свят да опитат да подобрят времената, дадени виртуално на Сузука от Верстапен, Албон и Юки Цунода

„Състезанията на симулатор са страхотно забавление – още повече, когато включват фенове“, сподели Албон. „Сузука е една от любимите ми писти. Невероятно бърза е, почти няма място за грешка и ще ми е интересно да видя какво могат да направят запалянковците.“

Верстапен допълни, че бързите завои на Сузука и липсата на широки зони за сигурност правят карането там истинско изпитание. На него обаче му доставя истинско удоволствие да се състезава там.

„Дълго време не съм карал Gran Turismo, може би от 2013-та, така че съм сигурен, че времето, което дадох, ще бъде доста лесно подобрено с колата от Супер Формула. Тази година ще ни липсват невероятните японски фенове“, каза още Макс.

Играта е от 14 октомври до 1 ноември 2020 г.