Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул щастливи от спечелването на първа редица във Валенсия

Ред Бул щастливи от спечелването на първа редица във Валенсия

30
0
Люис Хамилтън,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Седми полпозишън (от осем възможни) спечели днес Себастиан Фетел, а съотборникът му Марк Уебър остана втори, така че Ред Бул окупира първа редица за утрешната Гран при на Европа. Немският пилот вече няколко пъти обясни, че забраната за обдухване на дифузьорите при спряно подаване на газ едва ли ще промени кой знае колко скоростта на екипите, но се възползва да го каже още веднъж, след като просто нямаше конкуренция днес във Валенсия.

Много неща се изговориха за промяната в правилата, ще има още повече преди следващата. Според мен всеки ще загуби, но хората очакват ние да сме най-пострадали и точно с това не съм съгласен – каза световният шампион и продължи с обобщението на деня си. – Всичко премина добре днес, но състезанието утре е дълго. Тук винаги е трудно. Пистата е сложна, има страшно завои – мисля, че са 25, а преминаването на всички тях по правилния начин никак не е лесно. Първата ми бърза обиколка бе чудесна и останах наистина доволен от нея – допълни германецът.

Уебър от своя страна спечели второто място на грида на самия финал на квалификацията, след като в Q1 бе чак 16-и.

Ситуацията за мен не бе от най-гладките, но момчетата помогнаха да се възстановя. Знаех, че имам потенциал, макар тук да е ужасно сложно да преминеш всички криви по възможно най-добрия начин в рамките на един тур. Но се справих, а и някак успях да съм по-бърз в последния сектор. Себ пък бе силен в първите два. Прекрасен резултат, особено на фона на всички приказки до момента. Днес не се раздават точки, така че нямаме търпение за състезанието – коментира австралиецът.