Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще доминират и в Корея според Чандок

Ред Бул ще доминират и в Корея според Чандок

52
0
Карун Чандок

Според Карун Чандок новата писта в Корея ще подхожда чудесно на колите на Ред Бул и затова можем да очакваме поредната надпревара, доминирана от двамата пилоти на тима.

Последната двойна победа на Ред Бул на Сузука им позволи да увеличат преднината си пред Макларън при конструкторите до 45 точки и според индиеца в Корея ситуацията няма да бъде по-различна.

„Битката ще бъде по-оспорвана, отколкото миналия уикенд на Сузука, защото тук аеродинамиката не е толкова важна, но Ред Бул отново са с най-голям шанс за победата. Мисля, че Корея е още една писта, направена за Ред Бул. В края на състезанието на Сузука те доказаха, че са поне с половин секунда по-бързи от Фераритата и Макларъните и не смятам, че за две седмици тази разлика може да бъде стопена, независимо колко нови компоненти ще сложиш по автомобила си.

Пистата в Корея има три дълги прави, които ще помогнат на Макларън, но от завой номер 4 нататък са общо взето само леви завои, повечето от които са бавни и се минават на втора, а има и доста стръмнини, а това ще е от полза за Ред Бул“, смята пилотът на Испания Рейсинг.