Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще напусне Ф1, ако не получи нови двигатели от Ферари

Ред Бул ще напусне Ф1, ако не получи нови двигатели от Ферари

20
0

Ред Бул може да напусне Формула 1 след края на сезона, ако за следващия не получи двигатели на Ферари и то последната спецификация на мотора на Скудерията. Това твърди интернет изданието „Speedweek“, позовавайки се на собствени източници.

Според информацията босът на „Биковете“ Дитрих Матешиц и неговият съветник Хелмут Марко ясно за обявили становището си, че ако не получат задвижващи системи от Скудерията, които да са същите като тези в колите на Райконен и Фетел, Ред Бул няма за какво да остава в Гран при.

По всяка вероятност тимът от Милтън Кийнс ще прекрати предсрочно договора си с Рено още след края на тази година заради слабите и неиздръжливи двигатели на френската компания. От Мерцедес вече отказаха да бъдат доставчик за Ред Бул. Така остана само вариантът Ферари и то при положение, че от Маранело предоставят на „Биковете“ най-новото и най-доброто.

Във връзка с публикацията Motorsport.com напомня, че е преди в Speedweek са излизали материали, които в последствия са изразявали точно желанията и мнението на шефовете на Ред Бул по различни въпроси.

Ако се стигне до напускане, то разбира се ще важи и за по-малкия отбор Торо Росо, който също е собственост на Матешиц.