Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще пътува за Монца с още по-малки крила

Ред Бул ще пътува за Монца с още по-малки крила

82
0
Марк Уебър

Тимът на Ред Бул ще пътува за Монца следващата седмица с още по-малки крила от тези, които използва на Спа-Франкоршамп през последния уикенд. Така според шефа на отбора Кристиан Хорнер „биковете“ ще се противопоставят отново успешно на екипите с по-мощни двигатели.

Успехът на Спа бе наистина малко изненадващ, защото това е писта, на която мощността е доминиращ фактор и ние мислехме, че това облагодетелства доста нашите съперници, но успяхме да се противопоставим – анализира Хорнер. – Мисля, че ако искаме отново да съперничим на по-мощните двигатели на съперниците ни [и в Монца] ще трябва да използваме още по-малко крила (или по-скоро по-изправени крила – б.р.).

С характерната си скромност главният дизайнер на тима Ейдриан Нюи пък отбеляза, когато слезе от подиума в неделя, че след като през последните две години Монца бе най-неудобната писта за Ред Бул, сега се надява, че има възможност картината да се промени.

Специален материал за интелигентния подход в конструирането и използването на RB7 ще откриете в новия септемврийски брой на ClubS1.