Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще се постараят да спечелят титлите в F1 възможно най-скоро,...

Ред Бул ще се постараят да спечелят титлите в F1 възможно най-скоро, заяви Хорнер

19
0
Кристиан Хорнер

Ред Бул ще се постараят да спечелят титлите при пилотите и конструкторите във Формула 1 възможно най-скоро, заяви шефът на екипа Кристиан Хорнер.

Англичанинът обясни, че отборът не носи отговорност да изкара битката за короните до последния старт на сезона.

Въпреки аванса на Себастиан Фетел в подреждането при състезателите и този на Ред Бул при отборите, тимът от Милтън Кийнс не приема нищо за даденост и затова ще се бори да си осигури трофеите колкото се може по-бързо.

Моята работа е да се тревожа. Не можеш да се отпускаш по никакъв начин – не сме го правили досега, няма да го сторим и тази година. Подходът ни е да отмятаме състезанията едно по едно. Следващото предизвикателство е Корея – там трябва да извлечем максимума от уикенда, а след това идва Сузука. Ако продължаваме да вървим като досега, то всичко ще се подреди от само себе си. На два пъти ни се случва битката да е твърде близка и не искам да преминавам отново през това. От миналогодишното състезание в Бразилия имам доста бели коси, а за по-стресиращо нещо от Абу Даби преди две години едва ли мога да се сетя. Най-важното нещо е да спечелим. Опитваме се да защитим и двете си титли, като работата ни е да го сторим възможно най-скоро. Не е наша отговорност битката да стигне финалната надпревара и се надяваме, че няма да го докараме дотам – обясни Хорнер.

Подобно развитие на първенството би позволило освен това на отбора да се съсредоточи в по-голяма степен върху проекта си за 2014 г. Сериозната промяна в техническите правила за догодина може да доведе до известни размествания при екипите, смята Хорнер.

Задвижващите системи вероятно ще са ключът към представянето и ще е от значение кой от производителите – Ферари, Мерцедес или Рено – се е справил с тях. Това може да има голям ефект върху реда на подреждане и представянето. Понастоящем никой не знае какво точно ще стане, разбира се. Всички смятат, че се справят добре, но ще отнеме половин година, при това от Мелбърн нататък, докато ситуацията се успокои – допълни той.