Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул смениха доставчика си на алтернатори

Ред Бул смениха доставчика си на алтернатори

39
0
Себастиан Фетел

Ред Бул са сменили доставчика си на алтернатори Манети Марели за автомобилите им във Формула 1, се твърди в публикации от италианската преса.

В информациите е цитирано изявление на собственика на компанията за енергийни напитки и на тима от Гран при Дитрих Матешиц, което гласи:

– Искам Рено да прекратят работа с Манети Марели и да използват друг доставчик.

Шампионите имаха необичайно много проблеми с алтернатори през миналия сезон. След като във Валенсия и Италия точно този компонент се чупи общо три пъти в болида на Себастиан Фетел, тимът се върна към по-старата спецификация от 2011 г. Нова версия бе тествана в Сингапур, Япония и Корея, но в надпреварите екипът от Милтън Кийнс продължи да кара с варианта от предходната година. От него обаче нямаше достатъчно бройки, за да изкарат всички екипи с двигатели Рено целия сезон 2012-та и към края на октомври стана ясно, че точно в решителните последни стартове ще се премине към новите алтернатори.

Точно в САЩ обаче се случи нова повреда на алтернатор. Потърпевш тогава бе Марк Уебър, който отпадна от състезанието. Тогава техническият директор на тима Ейдриан Нюи призна, че издръжливостта им е повод за притеснение.

В крайна сметка Ред Бул защитиха титлите си и за трети пореден сезон бяха на върха и при пилотите, и при конструкторите, но вероятно са решили да разрешат радикално въпроса с алтернаторите. Според Italiaracing Манети Марели ще продължат да са доставчик на Лотус, а Ред Бул ще работят с TAG.