Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул спокойни преди Гран при на Германия

Ред Бул спокойни преди Гран при на Германия

54
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър са съвсем спокойни преди десетия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. Последните промени в техническите правила смутиха световните шампиони, но те бързо се окопитиха и макар да загубиха последния кръг във Великобритания, все пак и двамата състезатели се качиха на подиума.

Сега предстои стартът в Германия и Фетел, естествено, има особено отношение към тази надпревара.

Една от целите, които всеки пилот във Формула 1 си поставя, е да спечели домашното си състезание. Винаги даваш, разбира се, 100% от себе си, но в такъв кръг си още по-мотивиран, защото се чувстваш у дома. Тази година се връщаме на Нюрбургринг, където на мен особено ми допада частта от завоя Форд към 180-градусовата дълга крива. Варщайнер също е сложен, както е острият ляв преди него. Най-доброто място за изпреварване е преди шикана NGK. Там може да се задминава с късно спиране. Не е лесно, тъй като трябва да пазиш колата от бордюрите и да не изгубиш наново спечелената позиция. Планините Айфел са специални и заради времето, което там се променя страшно бързо – обясни германецът.

Австралийският му съотборник също има особен сантимент конкретно към това немско трасе.

Обичам да се състезавам на Нюрбургринг, тъй като там спечелих първата си победа през 2009 г. и пистата заема специално място в сърцето ми – заяви Уебър. – Всъщност  бях там съвсем скоро, карах по Нордшлайфе, а това е най-изумителното трасе в света. Метеорологичните условия често са непредсказуеми и трябва да се взимат някои светкавични решения, за да се възползваш от съответната ситуация. Немската и следващата Гран при в Унгария са най-близки до домашна надпревара за Ред Бул, така че подкрепата ще е страхотна – особено за Себастиан, тъй като той ще е в родината си, както и останалите немски пилоти в спорта ни. Феновете там приемат Формула 1 много сериозно – допълни Марк.