Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул официално поиска преразглеждане решението на стюардите относно наказанието на Хамилтън

Ред Бул официално поиска преразглеждане решението на стюардите относно наказанието на Хамилтън

6683
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Пирели

Тимът на Ред Бул официално поиска стюардите да преразгледат решението си относно сблъсъка между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в началото на Гран при на Великобритания. Вследствие на удара пилотът на тима от Милтън Кийнс отпадна. Състезателят на Мерцедес получи 10 секунди наказание. Навакса изоставането си до края на надпреварата и спечели домашната си надпревара.

От Ред Бул са подали молба за разглеждане в петък. Двамата пилоти и представители на отборите им са извикани при стюардите (срещата ще е посредством видео връзка) в четвъртък преди началото на уикенда за Гран при на Унгария. Според правилата стюардите първо трябва да решат дали има основание за преразглеждане. За целта от Ред Бул трябва да представят нова, имаща значение за случая информация. Предполага се, че това ще са данни за скоростта, с която Хамилтън е преодолявал завоя Копс по време на уикенда на пистата Силвърстоун и в конкретния случай при сблъсъка. Стюардите могат да решат, че това са достатъчно важни, нови данни и да отворят случая или да отхвърлят искането за преразглеждане.

Последното преразглеждане по тези условия бе за наказанието на Кими Райконен от Гран при на Емилия Романя. От Алфа Ромео предоставиха нова информация и стюардите наново провериха случая на финландския пилот. Тогава обаче крайното решение не бе променено. През 2019 г. от Ферари искаха ново разглеждане на санкцията на Себастиан Фетел, заради която той загуби победата в Гран при на Канада. Германецът получи 5 секунди за опасно връщане на пистата. Стюардите тогава решиха, че предоставената от Скудерията допълнителна информация не е достатъчна за ново разглеждане.