Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул вероятно ще трябва да променят картите за управление на двигателите...

Ред Бул вероятно ще трябва да променят картите за управление на двигателите си

24
0
бокс,Ред Бул

Ред Бул най-вероятно ще бъдат принудени да променят картите за управление на двигателите си още за Гран при на Унгария, която ще се проведе този уикенд. ФИА ще изясни въпроса, повдигнат в Германия, в рамките на 48 часа след вчерашната среща в Лондон на техническата комисия за Формула 1.

Болидите на шампионите бяха разследвани в неделя няколко часа преди старта на пистата Хокенхайм. Стюардите допуснаха колите до надпреварата, но отбелязаха в решението си, че не са приели всички аргументи на екипа. Сега е почти сигурно, че ФИА ще накара Ред Бул да направят съответните промени.

Според техническия делегат на федерацията Джо Бауер нарушението бе на точка 5.5.3 от техническия правилник, докато от отбора отхвърлиха всякакви подозрения за това, че има нещо нелегално по болидите им. Шефът на екипа Кристиан Хорнер коментира, че винаги възникват въпроси, когато имаш бърз автомобил.

Англичанинът всъщност очакваше пускането на нова техническа директива след срещата на техническата комисия, която да изяснява максимално текста в правилника, въпреки че според него написаното е достатъчно ясно.

Подкрепа в полза решението на Ред Бул означава, че всички ще похарчат куп пари, за да се възползват от него максимално бързо – бе коментарът на шефа на Макларън Мартин Уитмарш. – ФИА обаче не са особено доволни от ситуацията и може би е най-добре да се даде обяснение и да се приключи с въпроса.