Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул все още са по-бързи от Макларън според Хамилтън

Ред Бул все още са по-бързи от Макларън според Хамилтън

31
0

Втори двоен успех записа тимът на Макларън, триумфирайки в Гран при на Канада, осми кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1. Люис Хамилтън изпревари съекипника си Дженсън Бътън с малко повече от 3 секунди и пресече пръв финала.

– Целият следобед бе невероятно предизвикателство, особено последните 20 обиколки, когато се опитвах да пазя гумите и да държа Дженсън и Фернандо [Алонсо] за себе си. Тази писта е уникална – на нея никога не можеш да си напълно сигурен в това колко ще издържат гумите ти. Битката с Фернандо беше страхотна, той оказа сериозен натиск. Но според мен Ред Бул все още са малко по-бързи от нас. Трябва да градим от прогреса си напоследък. Денят обаче е наистина фантастичен – коментира Хамилтън.

Бътън се справи значително по-добре в последния ден от уикенда спрямо предходните сесии на пистата в Монреал. В началото след старта се удари с Фелипе Маса и се опасяваше да не е повредил колата, но се оказа, че просто усещал влошаването в поведението на задните гуми.

– След като сложих по-твърдия тип, колата започна да работи наистина добре. Дори с него обаче трябваше много да се внимава и затова карах предпазливо. Все пак в трафика стопих разликата със Себастиан [Фетел]. След това реших да се фокусирам върху настигането на Фернандо и това проработи. Накрая бях ползвал толкова гумите си, преследвайки Алонсо, че не можех да доближа Люис на по-малко от две секунди – заяви световният шампион.