Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искахме да сме пред Уилямс, но гумите ни се износваха прекалено, обясни...

Искахме да сме пред Уилямс, но гумите ни се износваха прекалено, обясни Верстапен

32
0

Четвърти и седми се класираха пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо в Гран при на Канада.

Холандският пилот се опази от атаките на Нико Розберг в края на състезанието и след това коментира, че е сторил всичко по силите си.

„Искахме да сме на подиума и пред Уилямс, но скоро разбрахме, че гумите ни се износват прекалено”, продължи Макс. „Малко дъжд може би щеше да ни помогне. В началото пазих гумите и пестях гориво, тъй като бях наясно, че не мога да поддържам темпото на първите двама в колоната. Реших, че е време да натисна, когато Даниел ме доближи. Много съм доволен от представянето си, както и от новата задвижваща система. Виждаше се колко е трудно на Мерцедеса да ме изпревари на дългата права, което означава добър прогрес за нас. Последните 10 обиколки бяха най-трудните 10 тура в живота ми. Битката бе страшно трудно, темпото на Розберг бе наистина високо, но се опазих. Станалото в последната обиколка бе доста впечатляващо.”

Рикиардо бе четвърти на грида, но загуби позиции след старта: „Потеглянето ми бе наред, но Мерцедес-ите бяха бавни и нямаше къде да отида. Розберг се върна на пистата във втори завой и се наложи аз да мина от вътрешната страна, а Макс бе от външната – там загубих позиция. Бях малко по-бърз от Макс в първата част с ултрасофт. След питстопа блокирах софта и съсипах гумите. След второто спиране попаднах на трафик, но се задържах с Кими [Райконен]. Гумите обаче бяха твърде съсипани, за да мога да изпреваря.”