Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул без значителни подобрения до края на сезона

Ред Бул без значителни подобрения до края на сезона

51
0

Екипът на Ред Бул няма да прави значителни подобрения по колата до края на сезона. Това обяви спортният директор на Биковете Кристиян Хорнер. Британецът призна, че фокусът пред инженери и механици вече изцяло е върху автомобила за следващия сезон.

За него в сила влизат нови правила за аеродинамиката и гуми, което накара всички тимове да започнат подготовката си много по-рано от обикновено. Все пак заради битката с Ферари за второто място при конструкторите Ред Бул ще продължи с леките ъпгрейди по колата.

„Имаме нови чаркове за Сингапур, коментира Хорнер. – Сега целият завод е фокусиран върху 2017. Имаме нови части и елементи за настоящата кола, но нищо голямо. Това е различен тип писта. Очакваме да бъдем по-силни.

Надявам се да се доближим повече до Ферари и да ги затрудним повече, отколкото успяхме на Монца. Последното е трасе само за конски сили, с бавни завои и дълги прави. Сега се намираме в по-добра позиция в сравнение с тази отпреди 12 месеца. Имаме обаче още дълъг път, който да извървим.”