Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул има варианти за двигатели за 2017 г.

Ред Бул има варианти за двигатели за 2017 г.

163
0
Марко

Ред Бул има варианти за двигатели за 2017 г. и няма опасност да остане без такива. Това обяви главният съветник в екипа на Биковете д-р Хелмут Марко. За тази година екипът от Милтън Кийнс използва задвижващи системи на Рено със спецификация от края на миналия сезон, брандирани с логото на Tag Heuer, който въпреки подобренията не е на нивото на Мерцедес и Ферари като мощност. Марко обаче смята, че следващият двигател, който Ред Бул ще сложат в болида си, ще е достатъчно конкурентен, за да може Ред Бул да се бори за челните позиции.

„Имаме варианти. Няма да останем без двигател за следващия сезон, каза Марко. – Но искаме конкурентен мотор – такъв, който да ни даде възможност да се движим в челото и да печелим състезания. Още водим преговори за изравняване на мощността, като разликата между различните мотори да е в рамките на 2 процента, и за възможността за евентуално връщане на така наречения независим доставчик на двигатели. Да видим какво ще стане с правилата и как ще се развие нашият TAG Heuer.”

Марко също така приза, че в Ред Бул първоначално сериозно са обмисляли възможността да правят своя собствена задвижваща система след отказа на Мерцедес и Ферари да им доставят своите продукти, но бързо са разбрали, че това не е работа за тях. Основната причина за това да изоставят подобен вариант били големите разходи и сложността на целия агрегат. „Харчовете щяха да са огромни и щяха да трябват 250-300 души само да се развива такъв двигател”, призна Марко.