Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул иска да изпревари Ферари преди лятната пауза

Ред Бул иска да изпревари Ферари преди лятната пауза

33
0

Екипът на Ред Бул иска да изпревари Ферари в класирането при конструкторите преди лятната пауза във Ф1 през август. Това обяви спортният директор на тима Кристиан Хорнер. Биковете се доближиха само на една точка от Скудерията в битката за второто място при отборите след 3-ото и 5-ото място на Рикиардо и Верстапен в Унгария.

В същото време Фетел и Райконен останаха 4-и и 6-и и тимът от Маранело взе по-малко точки от съперниците си. Ред Бул не очакваше да се бори за челните места този сезон, но със значително подобрения двигател от Рено под името Tag Heuer и перфектното шаси на Ейдриън Нюи колата на тима е изключително конкурентна на по-бавните писти. Екипът от Милтън Кийнс е и единственият, който успя да

„Целта ни е да се опитаме да влезем в лятната пауза на позиция пред Ферари, заяви Хорнер. – Ще бъде рудно на Хокенхайм, като трасето няма да е от най-силните за нас.”

Запитан относно шансовете на тима да завърши на 2-о място след края на сезона, Хорнер отговори: „Това е трудна задача. Преди старта на сезона мислехме, че ще сме късметлии, ако завършим шампионата в топ 5. Затова да се борим с Ферари, да сме 1 точка зад тях и да спечелим състезание, всичко това е добре. СТрахотна първа половина на сезона за нас. А ние винаги сме уверени, че втората част ще бъде по-силна за нас.”