Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул иска мощен и надежден мотор от Рено

Ред Бул иска мощен и надежден мотор от Рено

53
0

Екипът на Ред Бул иска мощен и издръжлив мотор от доставчика Рено след проблемите в колата на Даниел Рикиардо в отминалата Гран при на Бахрейн. Това заяви главният съветник на екипа от Милтън Кийнс д-р Хелмут Марко.

На Сахир Рикиардо отпадна още във втората обиколка с проблем в батерията, която е част от задвижващата система. Ако тя се окаже терминално повредена, тимът ще трябва да сложи нова, която ще е втора при разрешени само 2 за целия сезон.

„Проблемът в колата на Рикаирдо не се случва за първи път, каза Марко. – Какво можеш да направиш, след като технически проблем те спре? А с Верстапен нямахме късмет, като той получи силен удар. Колелото бе счупено, както и диференциала.”

Тази година може да бъде последната от партньорството между Ред Бул и Рено с оглед на обтегнатите от години отношения между двете страни и големия напредък на Хонда като доставчик на мотори на малкия отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо.

Спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер бе особено разочарован от резултата в Гран при на Бахрейн заради отличното според него състезателно темпо на Рикиардо и Макс Верстапен. Последният бе на път да изпревари Хамилтън, преди да се стигне до удара между двамата в първия завой.