Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул никога не е обмислял сериозно да напуска F1, разкри Матешиц

Ред Бул никога не е обмислял сериозно да напуска F1, разкри Матешиц

59
0

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц разкри, че тимът му никога не е обмислял сериозно напускането на F1. Биковете имаха много сериозни проблеми с намирането на доставчик на задвижващи системи за този сезон след предварителното прекратяване на договора си с Рено през 2015 г.

Появиха се дори изказвания на главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко, че ако тимът не успее да намери конкурентни агрегати, то той ще се оттегли от Гран при. В крайна сметка екипът от Милтън Кийнс поднови контракта с френския концерн и ползва мотори на Рено, брандирани с логото на Tag Heuer.

„Наистина никога не сме мислили за оттегляне, каза Матешиц в интервю за испанското издание Марка. – Но на теория винаги имаше обстоятелства, които да ни накарат да поемем по този път. Например очевидното нещо да не успеем да си осигурим доставчик на задвижващи системи.”

Тазгодишният сезон се оказа успешен за Ред Бул, като тимът спечели 2 победи чрез Макс Верстапен и Даниел Рикиардо, като е на път да си осигури второто място в класирането при конструкторите, зад Мерцедес. Матешиц каза, че е много доволен от прогреса на Макс, като смята, че той има потенциала да стане голям пилот като Аертон Сена.

„В състезанията той показва природен талант, сила на ума и кураж като на него (Сена), каза още Матешиц. – Но той трябва да може да запази скоростта си, уменията и силата си на високо ниво за период от няколко години. Никой не знае дали това ще се случи, но ние вярваме, че той има потенциала за това.”