Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул повиши главен инженер в технически директор

Ред Бул повиши главен инженер в технически директор

249
0
Пиер Ваше

Екипът на Ред Бул обяви, че досегашният главен инженер на тима по представянето Пиер Ваше ще бъде повишен в ролята на технически директор. По думите на спортният директор Кристиан Хорнер това е част от еволюцията, която претърпява тима от Милтън Кийнс.

Ваше се присъедини към екипа през 2013 г. и сега е повишен. В същото време Ейдриън Нюи остава главен технически шеф, но заради по-голямата му заетост в проектите с Астън Мартин, ще трябва да има и повече помощници в Ред Бул. И повишението на Пиер е в пряка връзка с това.

„Това е част от нашата еволюция. Ейдриън Нюи остава главен технически шеф на тима и консултант, а Пиер е преместен на централна роля като технически директор, обясни Хорнер. – Позицията на Роб Маршал като водещ главен инженер и конструктор остава непроменена.“

Хорнер потвърди също така, че другите ключови фигури в техническия департамент Дан Фелоус – шеф по аеродинамиката и Пол Монахан – главен инженер, също остават на своите позиции.

„Знам какво представлява тази позиция, каза Ваше пред френския Екип. – И рискът, който идва с нея. Не бих казал, че ме плаши. Но знам резултатите, които се изискват от нея. Искам да покажа, че съм способен да ги постигна.“