Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул са загубили 65 точки от началото на сезона, смята Хорнер

Ред Бул са загубили 65 точки от началото на сезона, смята Хорнер

38
0
Даниел Рикиардо,Кристиан Хорнер,Макс Верстапен

В екипа на Ред Бул са загубили 65 точки от началото на сезона. Това е пресметнал спортният директор на тима Кристиан Хорнер. С тези точки „биковете“ биха били са само на 6 т. от водача при конструкторите Мерцедес.

Даниел Рикиардо пък щеше да е с равен актив с втория в класирането при пилотите Себастиан Фетел (96 т., а сега има 72 т.) и щеше да е на 14 т. от лидера Люис Хамилтън.

Верстапен направи много грешки от началото на сезона и се замеси в много инциденти. Няма състезателен уикенд, в който той да не е имал удар със съперник или излитане от пистата.

„Ако губиш точки заради повреди, това е скъпо от две гледни точки. Това ни струва пари, за да оправим колата, а освен това губим точки за шампионата при конструкторите, обясни Хорнер.

-Трябваше да сме до Мерцедес и Ферари, като може би пропиляхме 65 точки през сезона до момента. Трябва да се представяме оптимално, за да можем да се борим с тези два тима.“

В същото време главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко каза, че по всяка вероятност Даниел Рикиардо няма да получи наказание за Гран при на Канада за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система.

Рикиардо остана без хибридна система MGU-K в Монако, но не само стигна до финала, но и запази първото място. Въпреки повредата, тя ще може да бъде използвана отново в Монреал. Ако се наложи използването на нова, то тя ще е 3-а такава за сезона и ще означава санкция за Даниел на грида.