Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Уилямс за първите си изпитания на Рикардо Тормо

Ред Бул и Уилямс за първите си изпитания на Рикардо Тормо

50
0
FW33,Рубенс Барикело

Доволен от представянето си в първия ден тестове на испанската писта Рикардо Тормо остана Себастиан Фетел, който даде най-добро време с новия си Ред Бул RB7.

Мисля, че по принцип е по-добре да съм начело на таблицата, отколкото в другия й край – пошегува се германецът. – Чувствам се удобно в болида, но като за първи ден най-важното бе да се натрупа определен брой обиколки. От Абу Даби досега изминаха едва 10 седмици, но се справяме, макар в момента всички да са по различни програми и да е трудно да се каже кой къде е.

На първоначални проверки на системите в FW33 бе посветен денят и в Уилямс. Рубенс Барикело проведе изпитанията за отбора от Гроув, като призна след това, че не е имал търпение отново да се качи в колата.

За съжаление сутринта имахме проблем, така че следобед се опитвахме да наваксаме. Направихме някои добри обиколки и по-дълги серии. Твърде рано е да кажем къде се намираме [спрямо съперниците], но ще посветим времето на това да разберем още по-добре болида – сподели бразилецът.

Повреда на KERS-а бе причината за забавянето, уточни техническият директор Сам Майкъл. Системата не бе използвана следобед.

Всичко останало работи нормално и нямахме грижи с температури, налягания и т.н. Утре планираме по-дълга програма и работа по настройки – допълни той.