Начало Картинг Регламент за Академията за млади пилоти на БФКС

Регламент за Академията за млади пилоти на БФКС

128
0
картинг академия

Българската федерация по картинг спорт публикува на своята Интернет страница регламента за участие в Академията за млади пилоти. Публикуваме пълния текст на документа:

 

ПРАВО НА УЧАСТИЕ

1. Състезатели с картове и екипировка в съответствие с техническиярегламент за клас “MINI BG“

2. Състезатели от „академията за млади пилоти“, преминали през официалните тест дни с картове и екипировка собственост на БФКС

СЪСТЕЗАНИЯ

3. Включени в календара на БФКС за клас “MINI BG“

4. В класа участват както пилотите от миналия сезон, така и състезателите от „академията за млади пилоти“

5. Класирането е общо за клас“Mini BG“, като на всяко състезание се награждават и 3-та най-добре представили се състезатели от „академията за млади пилоти“

РЕСТРИКЦИИ

6. В случай, че до 10 дни преди състезанието участник от „академията за млади пилоти“, не е заявил участие, то спортния клуб е длъжен да върне техниката в отлично състояние на БФКС, като мястото на пилота за състезанието се заема от първата по ред резерва в списъка от „академията за млади пилоти“,

7. В случай, че пилот придобил право на участие в „академията за млади пилоти“, не се яви на 2 поредни състезания, то той губи право да участва като състезател по програмата и клуба е длъжен да върне техниката в отлично състояние на БФКС и неговото място се заема от първата по ред резерва в списъка от „академията за млади пилоти“,

8. Пилот от „академията за млади пилоти“, заявил участие в състезание и неучаствал дължи глоба в размер на 250 лв. Глобата се заплаща от клуба чиито състезател е пилота. До заплащане на глобата клубът няма право да участва в състезанието както в този, така и в друг клас. При повторно нарушение клубът заплаща глоба от 300 лв. и клуба е длъжен да върне техниката в отлично състояние на БФКС, а мястото на пилота се заема от първата по ред резерва в списъка от „академията за млади пилоти“.

КАРТОВЕ И ЕКИПИРОВКА

9. В СЛУЧАЙ, ЧЕ БФКС ИМА ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР НА КЛАСА, ТО ВСИЧКИ ПИЛОТИ СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА БРАНДИРАТ КАРТОВЕТЕ СИ ПО ИЗИСКВАНИЯТА НА СПОНСОРА.

10. На пилотите от „академията за млади пилоти“, е задължително всяка реклама по карта или екипировка да е одобрена писмено от БФКС.

11. За пилотите извън „академията за млади пилоти“, е задължително В СЛУЧАЙ, ЧЕ БФКС ИМА ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР НА КЛАСА всяка реклама по карта да е одобрена писмено от БФКС. Рекламата по екипите е свободна.

12. Каските ръкавиците и обувките не подлежат на контрол за реклама.

13. Двигателите и карбураторите на всички участници в класа се пломбират от БФКС.

14. Всички двигатели и карбуратори в клас “MINI BG“ се пломбират.

15. Двигателите от „академията за млади пилоти“, се ревизират от БФКС след всеки втори състезателен уикенд. Техническата Комисия си запазва правото да ревизира двигатели извън определеният срок, по субективни критерии, с оглед поддържането на максимално изравнени параметри на същите. Двигателя се ревизира в присъствието на представител на клуба при негово желание. Необходимите части се заплащат от клуба. Цената за труд по ревизията е 100 лв.

16. Двигателите извън „програмата за млади пилоти“ също се ревизират от БФКС по искане на клуба. Двигателя се ревизира в присъствието на представителна клуба при негово желание. Необходимите части се заплащат от клуба. Цената за труд по ревизията е 100 лв.

Официалният сайт на федерацияте е karting-bg.org