Начало Moto News Рейни се връща на Мизано

Рейни се връща на Мизано

159
0
уеин рейни

Трикратният световен шампион в клас 500 куб. см Уейн Рейни ще присъства на предстоящата Гран При на Сан Марино на пистата Мизано този уикенд. Това е първото посещение на американеца в Мизано, откакто кариерата му на пилот приключи на 5 септември 1993 г.

Живата легенда Уейн Рейни бъде на италианското трасе за първи път от 18 години, за да гледа надпреварите в трите класа. Уейн ще направи обиколка по различната модифицирана писта, която сега се кара в обратна посока.

Рейни сложи край на кариерата си при катастрофа на Гран при на Италия през 1993 г., когато бе на път да спечели четвъртата си световна титла. Той водеше убедително в шампионата и в състезанието, когато падна и се плъзна в чакъла отстрани на пистата, който бе набразден като предпазно средство за автомобилно състезание. Тъй като скоростта му бе прекалено висока, той получи фрактура на шестия прешлен на гърба, което доведе до парализа от гърдите му надолу.
Завръщането на Рейни ще бъде почетено в падока на 2 септември, петък със специално тържество, което Yamaha организира за своя незабравим пилот.