Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рейсинг Пойнт готови да се борят за точки в състезанието

В Рейсинг Пойнт готови да се борят за точки в състезанието

687
0
Серхио Перес, Рейсинг Пойнт
снимка: Рейсинг Пойнт

Доброто темпо на Рейсинг Пойнт от тренировките на пистата Ред Бул Ринг бе потвърдено с шеста и девета позиция на стартовата решетка за Серхио Перес и Ланс Строл.

Днешната квалификация бе първият реален шанс да видим на какво сме способни спрямо съперниците ни“, сподели шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер

„След обещаващата скорост в тренировките знаехме, че класирането в Q3 и с двете коли е постижимо. И двамата ни пилоти имаха чудесно представяне, направиха чисти обиколки, а точно това е необходимо на толкова къса писта, където няколко десети могат да ти костват доста позиции на грида. Вярвам, че разполагаме с конкурентоспособна кола за утре.“

Перес даде равно време с това на Алекс Албон (Ред Бул) и бе доволен от класирането си.

„С Албон направихме равни постижения, но за съжаление неговата обиколка бе преди моята! Уверен съм за утре, тъй като смятам, че състезателното ни темпо ще е силно. Ще се борим за точки. Първата обиколка тук винаги е сложна, но ако се опазим от проблеми можем да спечелим доста в първите няколко завоя“, отбеляза Перес.

Мексиканският пилот допълни, че ще е разочарован ако Рейсинг Пойнт не се класира пред Макларън в надпреварата.

За Строл класирането в Q3 бе добро постижение, като той отбеляза, че влизането и на двете коли в топ 10 е прекрасно

„Отборът свърши страхотна работа през зимата и направи конкурентоспособна кола. Обиколката ми в Q3 бе чиста, макар че винаги има какво да подобриш в един тур. Разликите са наистина малки – две десети от секундата носеха големи промени в позициите, можеха да костват 5 до 6 места. В добра позиция сме да спечелим точки утре“, сподели още канадецът.