Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рейсинг Пойнт представи официално RP20

Рейсинг Пойнт представи официално RP20

1721
0
Строл и Перес с новия болид RP02, снимка: Рейсинг Пойнт

Екипът на Рейсинг Пойнт представи официално новия си болид във Формула 1 – RP20. Както стана ясно от появили се кадри в социалните мрежи преди 2 дни, липсва логото на спортния букмейкър SportPesa, който беше главен спонсор на тима до миналата година.

Основен спонсор на тима вече ще бъде австрийския воден гигант BWT, чието лого става още по-голямо върху колата. Церемонията по представянето на RP20 се състоя именно в базата на компанията в Мондзее, Австрия.

Заради новия основен спонсор се променя и цялото име на тима. Той ще се казва BWT Racing Point F1 Team. Цветовата схема основно с използване на розовото е запазена, като тя все пак е малко променена. Пилоти на тима и тази година ще бъдат Серхио Перес и Ланс Строл.

RP02, снимка: Рейсинг Пойнт

„От 2017 г. изграждаме успешно партньорство с BWT, каза шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер. – Много сме доволни от това, че можем да отпразнуваме 4 години заедно като партньори, приветствайки BWT като наш основен спонсор.“

Изпълнителният директор на BWT Андреас Вайсбахер добави: „За последните 3 години въведохме нашия отличителен розов цвят във Формула 1 и изградихме много силни отношения с екипа на Рейсинг Пойнт.

Отдадени сме на това да помогнем на този отбора да постигне целите си. Затова избрахме да увеличим подкрепата ни към него, ставайки основен спонсор. Работейки заедно, вярваме, че тимът може да бъде по-стабилен и много по-конкурентен на пистата през 2020 г.“